Followers

Friday, January 31, 2014

Danbo The Persian Cat

Introducing Danbo The Persian cat! The cutest ever!

video

Sangat-sangat suka tido atas katil..Haha pandai Danbo landing cari tempat selesa..Sedangkan duduk atas beg memanah HOYT pon boleh tertidur..=) He's already 3 months..Cara tidur betul-betul macam bayi :D



Bukan sebarang kucing kami bawak pi training sekali..Disebabkan nak secure dari standby bed, bawa Danbo sorok-sorok dalam beg dobi..Rajin meneroka bawah bow..Alahai kiyopta!





Abis part tu, ni nak habaq masa mula-mula amik Danbo dari Tuan dia..Muka excited sangat..tak tukaq jubah balik dari meeting BADAR..



Last part, Danbo tidoq tak ingat dunia..Hmm berangan lah kot dalam  tidoq..


video






Sunday, January 26, 2014

Bayangan Kerinduan



Nostalgia semalam kembali menjengah
Seolah-olah tiada penghujungnya
Ku tidak punyai daya atau kuasa
Kerana ianya berjalan atas kehendak Yang Maha Esa



Mungkinkah ia hadir atas sesuatu
Jujur hati ku tidak menentu
Fikiran menjadi buntu
Namun ia tidak akan terlaksana tanpa restu





Friday, January 24, 2014

Cinta Yang Dipenjarai

Ku biarkan pena menari
Mengikut rentak yang tersedia
Menanti apa yang bakal dipersembahkan
Terus menanti dan memerhati
Ligatnya mata pena berbicara
Seolah-olah seiringan bersama dengan ketenangan


Cinta yang telah berlalu 
Ku biarkan ia dalam kotak kenangan
Kerana ia tetap mejadi sembilu
Andai difikirkan
Cinta yang kini membuat hati ini terpalu-palu
Akan manis nya cinta berlandaskan keredhaan


Sunday, January 5, 2014

IA MUNCUL KEMBALI

 Yeah 'IT' come again..not information technology buat A DREAM..When I woke every morning akan terasa lagi mimpi tu baru terjadi..Last mimpi macam tu masa stay kat Blok Srikandi..Dan pindah Blok Tuah baru lah orang kata kat tempat sebelum ni mmg ada 'benda'...horror rite?

Dream about a child and almostly all dreams about a baby..just last night it was a baby boy that have died..and I care about it..Ya! Jaga macam anak sendiri, because someone gave it to me..Nak di jadikan cerita, benda ni berlaku kat kampung Atok di Terengganu..

I just bringing the baby to bilik arwah nenek then atuk marah..Kita ni manalah tau sebab apa kan..Keluar lah balik dari bilik tu..then baby ni mata die bulat..Macam seeing something yang di luar kuasa kita..Elders said that baby can see the 'ghost'..haha thats why dorg selalu nangis..

But then bila da kena marah dengan atuk kita pergilah kat ruang tamu dan dodoikan baby tu..Maybe dia saw something kat bilik arwah nenek..ok stop! In reality, yes my grandmother memang dah meninggal and tak ada yang harus di takutkan dalam bilik arwah..maybe da lama sgt orang tak masuk and ada 'orang lain'..

This baby name 'Hakimi'..really cute, muka putih, pipi tembam and pakai baju wana hitam..Yang bestnya dukung Hakimi ni sebab badan die bertketak-ketak..Ouch! So cute yo know..Macam cantik je macam comel je..=)

Okay straight to the point, apa yang bermain di dalam otak ni..Pernah cerita kat kawan pasal ni, then ada buat research sikit kat internet..

"Bermimpi budak kecil samada berjalan bersama budak,bermain,bersama budak,mendukung budak,dan berbagai lagi.Ini juga tanda-2 disihir"- http://walinursyifa.blogspot.com/2011/08/tanda-tanda-di-sihir.html

Dan 2 semester lepas dekat blok baru bila bangun pagi, kaki kebas..antara kaki kiri atau kaki kanan, macam someone cengkam belakang betis..seriusly sakit! macam cramp lepas lari jauh sangat! Sebelum ni mak da gitau kat ustaz, and ustaz kata terpijak jarum santau angin yang tak sampai..

Tapi ustaz tu da buang but benda ni jadi balik..Sekarang betul-betul keliru..apakah benar disihir? Kalau kat tempat gelap selalu terasa di perhatikan..nampak benda-benda hitam..bila orang cerita pasal hantu-hantu ni cepat terasa seram sejuk..

Lately bila masuk je waktu maghrib, badan akan seram sejuk,,sampaikan nak kena pakai stoking dan sweater..Dalam beberapa minggu lepas, kena 'tindih'..memang benda tu kita nampak lah dengan lembaga hitam datang dari katil member ke katil kita.

Ingatkan apa, last-last betul2 kena tindih..sesaknya dada da macam da sampai ajal..ditekannya leher ni sampai akhirnya keluar juga Istighfar 'Astaghfirullahal azim"..benda tu memang kerap berlaku, itu pun masa kat blok lama..kat blok baru itu lah first time..

Pengakhiranya menjadi tanda tanya